Apeejay Tasarım Enstitüsü'nde geleceğinizi şekillendirin: Vizyonun hassasiyetle buluştuğu yer

Nigdeli

New member
Tasarımın etkileşimleri dikkat çekici şekillerde düzenlediği ve çevreyi şekillendirdiği bir ortamda, Apeejay Tasarım Enstitüsü (AID) tasarım alanında çığır açıcı ve zorlu bir eğitim modelini temsil ediyor. Yaratıcılığın ve yeniliğin merkezinde yer alan AID, tasarım dünyasının geniş alanlarında yeni sınırları keşfetme becerisiyle donatılmış yeni nesil yaratıcı vizyonerleri yetiştirmeye kendini adamıştır.

1991 yılında saygıdeğer kişilerin himayesinde kuruldu. Rajeshwari Sangeet Akademi Vakfı, JalandharAID bir mükemmellik işareti haline geldi ve sanatsal hassasiyet ile sofistike tasarım eğitiminin uyumlu entegrasyonunu temsil ediyor. Enstitü, rafine bir sanatsal bilinç geliştirmeyi ve estetiğe yönelik derin bir takdiri teşvik etmeyi, böylece öğrencilerinin sürekli gelişen tasarım alanlarında seçkin kariyerler peşinde koşmalarını sağlamayı amaçlamaktadır.

Yalnızca HT Uygulamasından en son Hindistan Genel Seçim haberlerine özel erişim elde edin. Şimdi İndirin! Şimdi İndirin!
Yenilikçi öğrenmenin girdabı

AID'de eğitim geleneksel sınırları aşar. Pedagojik yaklaşım, entelektüel merakı teşvik etmeyi ve çığır açan yenilikleri teşvik etmeyi amaçlayan teorik derinlik ve pratik titizliğin sofistike bir karışımıdır. Bir dizi canlı projeye, sektör işbirliklerine ve uluslararası ticaret fuarlarına katılım yoluyla öğrenciler burada tasarım endüstrisi hakkında uygulanabilir bir anlayış geliştirirler ve böylece kendi alanlarında lider konumlarını güvence altına alırlar.

Son teknoloji altyapı

AID kampüsünde, yaratıcı fikir üretimi ve dikkatli uygulama için en uygun ortamı yaratan 31 adet son teknoloji tasarım stüdyosu ve avangart üretim laboratuvarı bulunmaktadır. Akademik başarıların ötesinde enstitü, sanat galerisi, amfitiyatro ve çeşitli kulüplerde zengin çeşitlilikte ders dışı etkinlikler sunarak öğrencilerin gelişimini her açıdan geliştiren kapsamlı bir eğitim deneyimi sağlar.

Gerçek yaratıcılık, özgürlüğü ve keşfetmeyi teşvik eden bir ortamda gelişir. AID kampüsü, farklı geçmişlere sahip öğrencilerin bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduğu ve çeşitli ders dışı etkinliklere ve yarışmalara katıldığı dinamik bir buluşma yeri olarak hizmet vermektedir. Bu canlı ortam, dinamik ve çeşitli bireylerden oluşan bir grubu besler. Öğrenciler arasında sportmenliği teşvik etmek ve sağlıklı bir yaşam tarzını teşvik etmek için özenle düzenlenen yıllık 'Spor Günü' dikkat çekici bir olaydır.

Temel misyon ve vizyoner liderlik

AID, klasik eğitim ve kültürel korumanın saygın alanlarında, sanat, kültür ve tasarım üçlüsünün desteklenmesine yorulmadan kendini adamıştır. Bu bağlılık, AID'in eğitim felsefesinin temelini oluşturur ve yeni nesil tasarımcılara yaratıcı keşif ve kültürel zenginleşme yollarını takip etmeleri için ilham verir.

Tasarım Eğitimi Danışmanı Bayan Reetu Betala'nın düşünceli liderliği altında AID, eğitim stratejilerini sürekli olarak geliştirdi. Bu gelişme, öğrencileri derinlemesine araştırma, endüstri liderleri ve zanaatkârlarla işbirliği yapma ve tasarımın profesyonel düzeylerine dahil olma konusunda sayısız fırsatla zenginleştirir.

Tasarım eğitiminin evrimi

AID'de tasarım, akademik bir disiplinden daha fazlasıdır; stratejik, titiz araştırmaları pratik uygulamalarla birleştiren, öğrencilerin sürdürülebilir ve ticari olarak uygulanabilir tasarım çözümleri geliştirmelerini sağlayan çözüm odaklı bir yaklaşımdır. Bu entegre yaklaşım, öğrencilere yalnızca önemli pazarlama ve iş becerilerini öğretmekle kalmaz, aynı zamanda onları kariyer başarısı için ihtiyaç duydukları becerilerle donatır.

Amaç, istekli tasarım öğrencilerine zenginleştirici bir eğitim yolculuğu sunmaktır.

Bir mezun şunları hatırlıyor: “2019 yılında İç Tasarım bölümünden mezun olmak dönüştürücü bir deneyimdi. Program bana sektörde anında başarıya ulaşmam için ihtiyaç duyduğum becerileri kazandırdı ve başarılı bir mobilya üretimi ve teşhir işi kurmamı sağladı. Mesleki kariyerimi hızlandıran eğitim için derinden minnettarım.”

Öğrenciler ders dışı etkinliklere coşkuyla katılıyor

Öğrenciler ders dışı etkinliklere coşkuyla katılıyor
Yaratıcı bir keşif yolculuğu

Enstitü, tasarım eğitiminin yaşanabilir bir deneyim olması gerektiğine inanmaktadır. Lisans ve yüksek lisans müfredatı, modern tasarım zorluklarını ele almak ve her öğrenciye yaratıcılık ve yeniliğe ilham vermek için tasarlanmıştır. Enstitü ayrıca gerçek dünya deneyimlerini vurguluyor ve öğrencileri, güvenlerini ve müşteriyle yüz yüze gelme becerilerini geliştiren canlı projeler üstlenmeye teşvik ediyor. Örneğin öğrenciler düzenli olarak ticari fuarlara katılıyor ve sektör hakkında ilk elden bilgi sahibi oluyorlar.

Bütünsel öğrenme yoluyla öğrencileri güçlendirmek

AID, pratik becerileri ve endüstri bilgisini geliştiren düzenli endüstri ve saha ziyaretleri yoluyla öğrencilerin öğrenimini zenginleştirmeye çalışmaktadır. Tasarım stüdyoları ve atölyeler, Vakıf programının ayrılmaz bir parçası olan açık hava çalışmaları gibi etkinliklerle desteklenen, yaratıcılığın katalizörleridir. GDP II Vakfı öğrencisi Rayyan Khan, Delhi Zooloji Parkı'na yaptığı bir çalışma gezisinde deneyimini paylaştı: “Hayvanat bahçesindeki hayvan şeklindeki çöp kutuları ve banklar gibi düşünceli unsurları gözlemlemek, tasarımdaki biçim ve işlev anlayışımı geliştirdi – AID'in sürükleyici öğrenme yaklaşımının bir kanıtı.”

AID, yaratıcı aktiviteler yoluyla öğrenme deneyimlerini geliştirir

AID, yaratıcı aktiviteler yoluyla öğrenme deneyimlerini geliştirir

Ek olarak AID, öğrenci merkezli bir pedagojiyi benimser, fakülte ve ders geri bildirimini teşvik eder ve kapsamlı bir sözlü portfolyo sınavıyla sonuçlanan sürekli değerlendirmeler ve uygulamalı sınavlar yoluyla performansı titizlikle izler.

AID'in ünlü öğretmenleri, öğrencilere kendi konu alanları hakkında derinlemesine bilgi vermek ve böylece eğitim yollarını önemli ölçüde geliştirmek için seçilmiş öğrenme tekniklerini kullanır. AID, araştırma odaklı bir yaklaşımı teşvik eder ve öğrencileri, temel tasarım zorluklarını belirlemek ve ele almak için metodik veri toplama ve analize katılmaya teşvik eder.

Mezunlardan gelen deneyim raporları

Seçkin bir mezun olan Ankit Singh Bhandari, enstitünün bütünsel ve mesleki gelişimini kolaylaştıran besleyici ve yenilikçi atmosferine duyduğu derin takdiri dile getirdi. “Diplomamı tamamladıktan ve endüstriyel eğitim bölümüne katıldıktan sonra hemen Futurebit Creative Labs Pvt.'de stajyerlik yaptım. Ltd.'de grafik tasarımcı yardımcısı rolünü üstlendim” diye açıkladı.

Bir başka seçkin mezun olan Yashika Vashisht de benzer düşünceleri yineleyerek şunları söyledi: “Apeejay Tasarım Enstitüsü sektör bilgimi keskinleştirmede çok önemliydi. Bana mesleğin inceliklerini ve karmaşıklıklarını kapsamlı bir şekilde anlamamı sağladı. Eğitimim boyunca yorulmak bilmeyen destekleri ve rehberlikleri için danışmanıma ve kendini adamış öğretmenlerime derinden borçluyum.”

AID'in deneyimsel öğrenmeye yönelik tutkulu savunuculuğunun çok yönlü, piyasaya hazır profesyonellerin yaratılmasına önemli ölçüde katkıda bulunduğu inkar edilemez. AIDI'ciler çeşitli disiplinlerde çok çeşitli stajlardan yararlanır. Örneğin, Profesyonel Tasarım Diploma Programına katılanlar, Dhall and Associates ve Romeo Lane gibi tanınmış şirketlerde ilk kariyer öngörülerini alırlar ve böylece nihai final projeleri için sağlam bir temel oluştururlar.

AID'de staj

AID, tanınmış küresel ve yerli markalarla olağanüstü işbirlikleri kurarak öğrencilerine benzersiz mentorluk ve kariyer fırsatları sunuyor. Enstitünün kusursuz bir geçmişi var%100 yerleştirme yardımımezunlarını tanınmış kurumlara yerleştirenZara, TimberlandVeMarks & Spencer Londradiğerleri arasında.

Enstitünün güçlü mezunlar ağı, teorik çalışmaları endüstrideki pratik uygulamalarla birleştirerek deneyimli girişimciler ve akademik topluluk arasındaki dinamik alışverişi teşvik etmektedir. AID, tasarım mükemmelliğini teşvik etme konusundaki kararlılığının altını çizerek, niyet mektupları aracılığıyla beş seçkin mezun girişimciyle resmi ortaklıklara sahip olmaktan gurur duymaktadır.

Güçlü bir endüstri entegrasyonu ve mezunlar işbirliği temeli üzerine inşa edilen AID, iddialı bireyleri ünlü tasarım programlarına katılmaya davet ediyor. Kapsamlı akreditasyon süreci, dünyaya damgasını vurmaya hazır yeni nesil nitelikli tasarımcıları yetiştirmek için tasarlanmıştır.

Kabul prosedürü

· Tasarım alanında yüksek lisans dersleri: Uzmanlıklarla birlikte 4 yıl tam zamanlı

· İletişim tasarımı

(grafik tasarım, dijital medya, iç mekan tasarımı, sergi tasarımı ve vitrin tasarımı)

· Ürün tasarımı

(Moda tasarımı, mobilya tasarımı ve ambalaj tasarımı)

·Lisansüstü Tasarım Programları: 2 yıl tam zamanlı

· Moda Tasarımı

· Grafik Tasarım

· İç dizayn

· Animasyon ve Multimedya

APEEJAY STYA ÜNİVERSİTESİ ile UGC tercihine dayalı kredi sistemi kapsamında yatay giriş modu

· Diploma kursları: Tam zamanlı

EDD: Tasarımda Yönetici Diploması

PDD:Tasarımda Mesleki Diploma – Derece – 2 yıl

uzmanlık:Moda tasarımı, grafik tasarım ve iç tasarım

# NEPA – Çoklu giriş ve çıkış imkanı sunan hükümet girişimi

Seçim süreci: yetenek testi ve mülakat

Kursa katılan tüm öğrencilerin, üniversitedeki UGC normlarına göre derslerin ikinci yarısını tamamlamaları gerekmektedir.

AID, Bournemouth Sanat Üniversitesi (AUB) ile birlikte çalışarak uzun süredir küresel bir varlığa sahiptir. Kayıtlı öğrenciler ilk yıllarında burs almaya hak kazanırlar.

Diploma

Enstitü, Hindistan Kurumsal Sıralama Çerçevesi (IIRF) 2024'te Delhi'de 4. ve ulusal olarak 4. sırada yer almaktadır.. Enstitü, her yıl, gelecek vaat eden tasarımcıların doğuştan gelen yeteneklerini fark etmelerine ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olmakla kalmayıp, aynı zamanda profesyonel kariyerlerini de zenginleştiren bütünsel bir öğrenme deneyimi sunuyor.

Herhangi bir sorunuz varsa lütfen resmi web sitesini ziyaret edin
Yasal Uyarı:
Bu makale bir reklam katkısıdır. Hindustan Times'ın bu konuyla hiçbir gazetecilik/editörlük ilişkisi yoktur.